Agar Agar

Agar Agar

Nu kan du äntligen baka och laga mat helt veganskt! Då gelatin innehåller fläsk och slaktavfall från djur har Khoisan Tea’s nu tagit fram ett ekologiskt alternativ som är helt veganskt. Agar agar är ett naturligt, veganskt/fläskfritt torrextrakt från växtriket som används till matlagning och bakning på samma vis som gelatin.

Khoisan Tea’s ekologiska Agar agar-pulver är ett gelatinsubstitut som utvinns ur en viss typ av rödalger. Det tillför varken smak eller lukt och innehåller fibrer, kalium, kalcium och magnesium. Det är dessutom helt fritt från stärkelse och gluten. Ett perfekt alternativ för dem som önskar ett vegetabiliskt och hälsosamt alternativ till animaliska produkter eller som av andra skäl väljer bort fläsk/grisprodukter.

  • Perfekt vegetabiliskt alternativ till gelatin
  • Effektiv, smak- och luktfri
  • Fri från tillsatser och konserveringsmedel

Agar är 8ggr så kraftfull än gelatin och har många användningsområden:
Agar blandas med vätska och kokas upp innan det därefter låts svalna. Används till både maträtter och bakverk som t.ex. cheesecake, pannacotta, vegansk vispad grädde, glass, egengjort godis & konfektyr, dippsåser och vegan ost.

Artikelnummer: BAK003

ANVÄNDNING

Se förpackningens baksida. Använd till efterrätter eller mat som behöver ett naturligt förtjockningsmedel.  1 tsk är ungefär jämförbart med 6 gelatinblad och passar för ca 500g vätska.

INGREDIENSER

Agar agar-pulver* (från ekologisk rödalg). *Ekologisk ingrediens.

URSPRUNG

Tyskland

FÖRPACKNING

Konsument: 1 x 30g
Detaljist: 15 x 30g

Tillbaka